Skip to main content

Biomassa als vervanger van fossiele grondstoffen

By 6 October 2020March 22nd, 2021Artikel, Programmalijn 2

Brightsite zet zich in voor een duurzame chemische industrie door o.a. biomassa. Zo wordt ingezet op het gebruik van biomassa als bouwsteen voor chemicaliën. Dit staat echter nog in de kinderschoenen en daarom is een inventarisatie gemaakt welke verschillende types en technologieën mogelijk gebruikt kunnen worden. Daarin wordt duidelijk dat als we biomassa als grondstof willen inzetten, er kritisch gekeken moet worden welke technologieën het beste passen bij de processen op Chemelot.

Chemelot-trainee Esther Montrée heeft een studie uitgevoerd naar het (toekomstige) gebruik op Chemelot. “Ik heb in mijn onderzoek op een rijtje gezet wat de uitdagingen, kansen en mogelijkheden zijn voor de inzet van biomassa als grondstof. Waar zit de meeste potentie in? Aangezien de inzetbaarheid van biomassa als grondstof een heel complex vraagstuk is, en er nog veel moet gebeuren voordat biomassaconversie op een site als Chemelot te realiseren is, is het belangrijk dat we de verschillende potentiële paden die er zijn goed bekijken”, benadrukt Montrée. In het resulterende rapport, ‘The use of biomass at Chemelot’ wordt daartoe de eerste aanzet gedaan.

Herkent uw bedrijf zich in de werkwijze van Brightsite? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van biomassa of wilt u ook op dit onderwerp met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op!

Lees het artikel: 'Biomassa als vervanger van fossiele grondstoffen'