Skip to main content

Chemelot klimaatneutraal in 2050, zo doen wij dat

Brightsite geeft een impuls aan de ontwikkeling en commerciële toepassing van innovatieve technologieën en helpt daarmee de Chemelot site aan de klimaatdoelen te voldoen. Hoe gaan we de kloof tussen de huidige situatie en een klimaatneutrale en circulaire chemiesector in 2050 overbruggen?

In deze “Technology Innovation Roadmap” beschrijft Brightsite hoe tot een klimaatneutraal Chemelot gekomen kan worden. Daarbij wordt ingezet op drie technische programmalijnen: elektrificatie, recycling en procesinnovatie. Omdat innovatie per definitie een dynamisch proces is en kennis en inzichten over tijd veranderen, zal de roadmap zich blijven evolueren.

Lees het volledige artikel

De komende periode zullen we meer delen over biomassa als vervanging voor fossiele koolstof, onderwijs en menselijk kapitaal, kosteneffectieve besparingen in complexe stoomsystemen en HSE-management aangedreven door kunstmatige intelligentie. Wil je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen, nieuws en kennis? Volg ons op LinkedIn en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Reinier Grimbergen
Key Accountmanager
+31 (0)62 714 38 18

Join us!

Als Brightsite pakken we de handschoen op en timmeren we aan de weg om de overstap naar een klimaatneutraal en circulair Chemelot te maken. De weg ernaartoe is een onzekere, maar ligt vol met kansen. Dit vraagt om nieuwe manieren van denken en nieuwe verdienmodellen. We weten waar we naar toe willen en we weten dat het kan; een groene chemische industrie die duurzaam, innovatief én concurrerend is. Herkent uw bedrijf zich in de werkwijze van Brightsite? Wilt u meer weten over hoe wij aankijken tegen de transitie in de chemie of wilt u met ons samenwerken? Ik kom graag met u in contact.