Skip to main content

ENZuid online top: Groene chemie, nieuwe economie

By 16 February 2021March 25th, 2021Evenement

24 februari vindt de tweede online top van Economisch Netwerk Zuid-Nederland (ENZuid) over het thema Groene chemie, nieuwe economie plaats. Arnold Stokking, Managing Director van Brightsite en aanjager van ENZuid, toelichten dat de twee opgaven voor de proces–industrie –forse CO₂-reductie en de verschuiving naar hernieuwbare grondstoffen – grote economische kansen bieden voor de maakindustrie, agro- en recyclingsector. Naast concrete oplossingsrichtingen voor het opschalen van innovaties worden projecten gepresenteerd die vlak voor een volgende investering staan. De livestream is 24 februari beschikbaar via: www.groenechemie.nl.

Deelnemers

Samen met een coalitie van partners wordt de Actieagenda ‘Groene chemie, nieuwe economie’ gelanceerd. We gaan hierover verder in gesprek met o.a. Diederik Samsom (Europese Commissie), Wouter Bos (Invest-NL), Frank Kuijpers (SABIC), Guustaaf Savenije (Topsector HTSM, VDL), Willem Sederel (Circulair Biobased Delta), Emmo Meijer (Topsector Chemie), Focco Vijselaar (EZK), Paul de Krom (TNO), ondernemers, gedeputeerden van de provincies en vertegenwoordigers van kennisinstellingen en regionale ontwikkelingsmaatschappijen.

Datum and tijdstip livestream

24 februari 2021
16:00 – 17:00 uur

Tijdstip in agenda opnemen

Meer informatie

Op de eerste top van 24 juni 2020 zijn de ambities van het programma ketentransitie in de procesindustrie gepresenteerd. Kijk hier de korte samenvatting terug. Voor de achtergrond van het thema verwijzen we naar het thema Energietransitie op de website van ENZuid.

Bezoek groenechemie.nl