Skip to main content

Samenwerking Marc Cornelissen Brightlands Award

By 12 November 2020March 22nd, 2021Evenement, Partnership, Samenwerking

De Marc Cornelissen Brightlands Award is een manier om getalenteerde pioniers aan te moedigen om door te zetten, moed en leiderschap te tonen op weg naar het verwezenlijken van hun droom. De prijsvraag biedt alle deelnemers een Brightlands-platform voor kennis, netwerken en samenwerking met voor de winnaar een geldbedrag van € 35.000 om de realisatie van hun droom te versnellen. Na de voorselectie heeft de jury drie kandidaten geselecteerd die als finalisten zullen strijden tijdens de officiële prijsuitreiking op 20 januari 2021. Brightsite is een van de partners die Marc’s werk voor het leven van morgen levend wil houden en samen wil werken om duurzaamheidspioniers te ondersteunen grenzen overschrijden.

Ondersteun duurzaamheidspioniers

Brightsite zet zich in voor het creëren van een duurzame en concurrerende chemische industrie. Naast het ontwikkelen van innovatieve technologieën en het promoten van de commerciële toepassingen daarvan, is een van de pijlers van het kenniscentrum gericht op het onderwijs. Het opleiden van een nieuwe generatie medewerkers die innovaties in de praktijk kunnen brengen is immers een voorwaarde voor de succesvolle transitie binnen de chemiesector met als doel deze sector klimaatneutraal te maken. In de geest van Marc Cornelissen is het de ambitie om van de Marc Cornelissen Brightlands Award de drijvende kracht te maken achter de ontwikkeling van een community van getalenteerde duurzaamheidspioniers in binnen- en buitenland. Een gemeenschap die bijdraagt ​​aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, die wordt ondersteund door een netwerk van individuen en bedrijven met een hart voor talentontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor kan deze prijs uitgroeien tot een landelijk erkende talentprijs op het gebied van initiatieven die bijdragen aan oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken in de samenleving.

Arnold Stokking, Managing Director Brightsite:

“Innovatie is leidend in de activiteiten van Brightsite. De Marc Cornelissen Brightlands Award is een symbool van innovatie, omdat Marc Cornelissen een schitterend voorbeeld was voor mensen die het als een uitdaging zien om nieuwe wegen te bewandelen. Daarom zijn wij een van de partners van de aanmoedigingsprijs voor duurzaamheidspioniers, een prijs waarmee we ons graag identificeren. De prijs biedt volop kansen om het belang van een groene en circulaire chemische industrie onder de aandacht te brengen en er actief mensen bij te betrekken. Ik heb het met name over wetenschapstalenten voor wie de prijs een directe inspiratiebron is om bij te dragen aan de vergroening van de industrie en daarmee de duurzaamheid van de samenleving. “

Marc Cornelissen Brightlands Award prijsuitreiking, 20 Januari 2021

Het bestuur van de Marc Cornelissen Brightlands Foundation nodigt u graag uit voor de uitreiking van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2021. Het thema van de prijsuitreiking is “Dream, Dare, Do”. De drie genomineerden zijn: Werner Schouten (Youth Climate Movement), Panos Kouris, (Goldilocks / Vertoro) en Dysmus Kisulu (Solar Freeze).

Door de Covid-19 situatie zal het niet mogelijk zijn om de prijsuitreiking fysiek bij te wonen, zoals bij eerdere edities het geval was. Het wordt echter een inspirerend en gevarieerd online programma met duurzaamheidspioniers en met name de drie genomineerde kandidaten in de spotlights.

Het programma vindt plaats van 15.30-17.00 uur. Taal Engels
U kunt hieronder deelnemen aan de livestream van de prijsuitreiking.

.

marccornelissenbrightlandsaward.com