Skip to main content

Van bruut geweld tot geavanceerde innovatie

By 23 October 2020March 22nd, 2021Artikel

In de energie- en grondstoffentransitie is veel meer systeembenadering nodig. In de chemie willen we van lineair naar circulair gaan. Dan moeten we de dingen op een andere manier bekijken. Zoals Elon Musk bijvoorbeeld, die zich niet alleen bezighoudt met de verdere ontwikkeling van de auto, maar het idee van transport op een andere manier benadert. Veel meer holistisch. Alle systemen denken. Lees het interview ‘Van brutaal geweld tot verfijnde innovatie’ hieronder.

Interview in Petrochem

Wim Raaijen, algemeen directeur Petrochem – een platform dat tal van besluitvormers en experts in de chemie en olie-industrie met elkaar verbindt – heeft Arnold Stokking, algemeen directeur Brightsite voor het novembernummer van Petrochem, geïnterviewd.

Innovatie kent geen grenzen

Raaijen: “Innovatie kent geen grenzen. Niet geografisch, maar ook niet sectoraal. Tesla’s zijn niet bijzonder innovatief als het om auto-ontwerp gaat, en elektrische aandrijflijnen zijn ook niet nieuw. De auto’s zijn ook groot genoeg om genoeg batterijen op te slaan voor een auto. goed bereik. Nee, de innovatie zit in de ICT. Het gebied waar Elon Musk en zijn metgezellen oorspronkelijk vandaan komen. Dat maakt zelfrijdende auto’s een geavanceerd energiemanagementsysteem en meer. Arnold Stokking omarmt deze analogie dankbaar. Hij komt uit hightech , na ruim twintig jaar werkzaam te zijn geweest bij Philips. Zijn achtergrond kan nu goed van pas komen in de chemie, als algemeen directeur bij Brightsite, het innovatiecentrum op Chemelot. Zeker als het gaat om elektrificatie van de industrie en elektrochemie in het bijzonder. ”

Lees hieronder het interview ‘Van brutaal geweld tot verfijnde innovatie’. Klik op de afbeelding om het hele nummer te zien. Pagina 10 voor het interview met Arnold Stokking.