Chemelot zet nieuwe stap in verduurzaming door aansluiting CO₂-uitstotende bedrijven bij Data Safe House

Nieuws

Chemelot heeft zich in januari officieel aangesloten bij Data Safe House. Dit initiatief omvat alle CO₂-uitstotende bedrijven op het terrein, gericht op het delen van hun verduurzamingsplannen op een vertrouwelijke basis met regionale netbeheerders zoals TenneT en Gasunie.

Het doel is om de netbeheerders beter inzicht te geven in de toekomstige energiebehoeften van Chemelot, wat hen helpt bij het plannen van een nieuwe energie-infrastructuur die nodig is voor de transitie naar klimaatneutrale productie. Dit streven wordt ondersteund door het verduurzamingsplan om fossiele brandstoffen te vervangen door duurzamere alternatieven zoals elektrificatie en waterstof, wat een aanzienlijke CO₂-reductie belooft. Chemelot loopt met deze aanpak voor op andere bedrijventerreinen door centraal te organiseren hoe de CO₂-emissie jaarlijks wordt gereduceerd.

René Slaghek is vanuit Brightsite de Data Safe House Manager voor het cluster Chemelot, waarbij hij een cruciale rol speelde in het realiseren van deze samenwerking en daarmee bijdroeg aan de verdere verduurzaming van Chemelot.