Brightsite ontvangt Franse ambassade voor gesprek over energietransitie

Nieuws

In het kader van een initiatief van de Franse ambassadeur omtrent energietransitie, verwelkomde Brightsite met trots een delegatie van de Franse Ambassade. Het bezoek kwam tot stand door een introductie door Peter Grispen, Business Developer bij SPIE. Zijn inleiding benadrukte de significante positie van Brightsite op de Chemelot-site en haar voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid in de chemie.

In een eerdere bijeenkomst met prominente bedrijven zoals Total, Air France-KLM, Equans, Lhyfe, ENGIE en SPIE werd de nadruk gelegd op hoe energietransitie naadloos kan worden geïntegreerd in productie- en maatschappelijke processen.

Tijdens het bezoek aan Brightsite presenteerde een team, bestaande uit Arnold Stokking, Céline Fellay en Maurice Lambriex van Brightlands Chemelot Campus, de innovaties en technologieën die in samenwerking met bedrijven op de Campus en de Chemelot-site worden ontwikkeld. Hun boodschap benadrukte de noodzaak om deze nieuwe technologieën te adopteren als de nieuwe standaard in verduurzaming.

Uiteraard maakte een rondleiding in het Plasmalab deel uit van het programma. Dit lab, een samenwerkingsinitiatief van Brightsite, Universiteit Maastricht en Brightlands Chemelot Campus, dient als epicentrum voor het optimaliseren van plasmatechnologieën. In samenwerking met partners zoals UM, TNO, Sitech Services, studenten en het bedrijfsleven worden hier bestaande technologieën verfijnd en vernieuwende plasmaprocessen ontwikkeld voor de chemische industrie.

Hans Linden en Gerard van Rooij lichtten de kracht en potentie van plasmatechnologie toe: een materiestaat waarin deeltjes geïoniseerd zijn en die duurzame kansen biedt voor chemie. In het plasmalab worden zowel verbeteringen aan bestaande processen uitgevoerd als fundamenteel onderzoek naar innovatieve processen, met als doel opschaling naar industriële toepassingen.