Brightsite slaat brug tussen innovatieve technologie en commerciële toepassing

Programmalijn 1Programmalijn 2Programmalijn 3Programmalijn 4Programmalijn 5Programmalijn 6Project

Brightsite is hét nieuwe kenniscentrum om een duurzame, concurrerende chemische industrie te realiseren. Door een impuls te geven aan de ontwikkeling en commerciële toepassing van innovatieve technologieën helpt het Chemelot aan de klimaatdoelstellingen te voldoen.

Grote uitdagingen

Een van de grootste maatschappelijke uitdagingen vandaag de dag is het halen van de klimaatdoelstellingen. De Nederlandse overheid heeft de volgende klimaatdoelen gesteld: in 2030 49% en in 2050 95% minder CO₂-uitstoot, ten opzichte van 1990. De Klimaatagenda en het Klimaatakkoord streven naar een energietransitie en een volledig circulaire economie in 2050. De chemische industrie kan een enorme bijdrage leveren aan de vermindering van de CO₂-uitstoot en aan de verduurzaming van de maatschappij als geheel.

Arnold Stokking, managing director:

“Ik ben er trots op dat ik samen met onze partners en vele anderen kan bijdragen aan deze belangrijke missie om de opwarming van de aarde af te remmen. Het is een flinke opgave, die van fundamenteel onderzoek tot het realiseren van pilotplants op de site bestrijkt. Een geweldige opdracht waar kennis en kunde van alle partijen samenkomt. We gaan ons inzetten om de werkgelegenheid duurzaam veilig te stellen en te bevorderen.”

Samen naar een toekomstbestendig Chemelot

Begin 2018 besloten Sitech Services, TNO, Maastricht University en Brightlands Chemelot Campus vanuit ‘fieldlab’ Chemelot een gezamenlijke missie aan te gaan voor de realisatie van de klimaatdoelstellingen. Doordat we binnen Brightsite kennis en kunde van Sitech, TNO en Maastricht University samenbrengen en koppelen aan het netwerk en ecosysteem van de Brightlands Chemelot Campus kunnen we komen tot commercieel inzetbare technologieën. We kunnen een brug slaan tussen fundamentele kennis, toepassingsgerichte innovatie en commerciële implementatie..

Brightsite slaat brug tussen innovatieve technologie en commerciële toepassing. Read the article