Meet Hans Kroon, consultant sustainable process development

People

Hans Kroon (64) is onlangs aangenomen als consultant bij Brightsite. Hij zal zich vooral gaan richten op duurzame procesontwikkeling. Hans heeft 36 jaar bij DSM gewerkt en heeft daar een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan. Dit geeft hij graag door aan de volgende generatie. Hans kijkt ernaar uit om de activiteiten van programmalijnen 2 en 5: ‘emissiereductie door vervanging van nafta en aardgasverbruik’ en ’transitiescenario’s en systeemintegratie’ ondersteunen.

Hans is afgestudeerd als chemisch technoloog aan de TU Delft en heeft vervolgens 36 jaar vervolgonderzoek gedaan bij DSM voordat hij als zelfstandig consultant bij Brightsite in dienst trad. Bij DSM werkte Hans binnen de chemische en biotechnologische procesontwikkeling. In zijn tijd daar heeft hij aan een breed scala van onderwerpen gewerkt: van labs via pilots tot grootschalige fabrieken; van kunstmest, fenol, aspartaam, caprolactam, acrylonitril, stanyl, bioethanol, levulinezuur uit biomassa, zonnepanelen, tot duurzame proteïnes; en van Chemelot, Chinese zonnepanelenfabrieken tot bio-ethanol uit maïsstro in het Amerikaanse Midwesten. Het is met zekerheid te zeggen dat duurzaamheid een grote rol heeft gespeeld in zijn carrière.

Hans is dan ook een fijne aanwinst voor Brightsite en wij heten hem van harte welkom. Voor Hans is deze kans ook een soort thuiskomen. Het is een hernieuwde kennismaking met veel mensen die hij kent uit zijn tijd bij DSM. Daarnaast is het een kans om veel nieuwe collega’s te leren kennen. Hans kijkt ernaar uit om aan Brightsite-projecten te werken en zijn kennis en ervaring in te zetten voor de ontwikkeling van een duurzame chemische industrie op Chemelot.

Meer weten of kennismaken met Hans? Neem dan contact met hem op via: hans.kroon@hetnet.nl