Ontmoet Céline Fellay

People

Céline Fellay is onlangs bij Sitech gestart als Senior Consultant, waar haar werk volledig gewijd is aan Brightsite. Ze heeft jarenlange ervaring opgedaan bij DSM in diverse R&D-rollen. Céline is enthousiast om al haar ervaring en energie te steken in het ondersteunen van de activiteiten van het programma ‘Transitiescenario’s en systeemintegratie’, in nauwe samenwerking met Programma Manager René Slaghek. Samen hebben zij het doel de transitie voor een site als Chemelot op een veilige, duurzame en economisch verantwoorde manier te realiseren.

Voordat ze bij Sitech en Brightsite kwam, werkte Céline meer dan 13 jaar bij DSM in verschillende R&D-afdelingen. Na haar doctoraat in Chemistry/Catalysis aan EPFL (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) Zwitserland trad ze in 2008 in dienst bij DSM. Daar ondersteunde ze verschillende businessunits, onderzocht ze alternatieve routes om melamine en caprolactam te produceren en leidde ze de onderzoeksactiviteiten met betrekking tot diaminobutaan voor DSM Engineering Materials , onder meer bijdragend ​​aan de succesvolle commercialisering van tussenproducten en het wegnemen van knelpunten in de fabriek. Meer recentelijk waren haar onderzoeksactiviteiten gericht op het opbouwen van competenties en de ontwikkeling van nieuwe kwaliteiten van polyethyleen met ultrahoog moleculair gewicht voor Dyneema. Naast de wetenschappelijke en projectmanagementactiviteiten vervulde Céline de rol van teamleider voor verschillende R&D-teams binnen DSM Materials Science Center, waarmee ze bijdroeg aan de ontwikkeling van de afdeling.

Al met al een geweldige aanvulling op het Brightsite-team en een warm welkom voor Céline. De Klimaatagenda en het Klimaatakkoord streven naar een energietransitie en een volledig circulaire economie in 2050. De chemische industrie heeft hierin een belangrijke rol. In programmalijn 5 van Brightsite, ‘Transitiescenario’s en systeemintegratie’, wordt gekeken hoe deze transitie voor een site als Chemelot op een veilige, duurzame en economisch verantwoorde manier kan worden gerealiseerd.

Let’s connect

LinkedIn: @CelineFellay
Mail: celine.fellay@sitech.nl