Skip to main content

Plasmadag 18 november 2021

By 30 September 2021Evenement

Donderdag 18 november 2021 wordt het Brightsite Plasmalab geopend op de Brightlands Chemelot campus. Een nieuwe generatie onderzoekers van Maastricht University gaat in dit nieuwe plasmalab aan de slag met fundamenteel onderzoek op het gebied van plasma in combinatie met innovatieve, ‘state of the art’ technologieën. Met de oprichting van het Brightsite Plasmalab wordt een grote stap genomen naar de industriële toepassing van plasmatechnologie binnen de chemie, op een efficiënte en duurzame manier.

Op 18 november 2021 staat de Brightlands Chemelot Campus de hele dag in het teken van plasmatechnologie. Naast de opening van het lab, organiseert VoltaChem een tafelgesprek met de industrie over de toepassingen van plasma en organiseert de science community van Brightlands Chemelot Campus een Science Lecture met vooraanstaande wetenschappers die een breder wetenschappelijk perspectief op fusie-energie en de energietransitie geven, inclusief de doorbraken en huidige uitdagingen van plasmafysica. De officiële opening van het Brightsite Plasmalab is alleen voor genodigden. Voor de Brightlands Science Lecture en de VoltaChem Power-2-X Tour kunt u zich aanmelden via onderstaande buttons.

Meer over het Brightsite Plasmalab

Brightlands Science Lecture met Professor Cardozo

18 november 2021 organiseert de Science Community van Brightlands Chemelot Campus een Science Lecture met Niek Lopes Cardozo, professor Science and Technology of Nuclear Fusion van Eindhoven University of Technology. Thema: Nuclear fusion energy, driver of innovation – innovation, driver of fusion energy. Vooruitstrevende onderzoekers zoals Professor Ron Heeren, Professor Gerard van Rooij and Professor Niek Lopes Cardozo geven een breder wetenschappelijk perspectief op kernfusie-energie en de energietransitie, alsook doorbraken en uitdagingen van plasmafysica.

Info & aanmelden

VoltaChem Power-2-X Tour 2021 #4: Upcoming Power-2-X technologies

18 november 2021 organiseert het Shared Innovation Programma VoltaChem een online talkshow met de industrie over toepassingen van plasma. Dit is de vierde editie van de VoltaChem Power-2-X Tour. Het onderwerp van deze editie is: Aankomende Power-2-X-technologieën – Gebruik van plasmapyrolyse voor het produceren van hoogwaardige chemicaliën. In deze talkshow neemt VoltaChem een diepe duik in een veelbelovende opkomende Power-2-X-technologie: elektrische plasmapyrolyse voor de productie van emissievrije waterstof en hoogwaardige chemicaliën (Power-2-Chemicals).

Info & aanmelden