Duurzame energieopwekking door wind of zonnestraling blijft haar aandeel in de energiemix vergroten. Een kansrijke optie is de synthese van waterstof via de chemische industrie. Op 18 mei gaf de Online Clean Hydrogen Conference een unieke kijk op schone waterstofproductie. Nieuwe technologieën werden geïntroduceerd en de sprekers deelden hun ervaringen met bestaande technologieën. Met levendige discussies en uitwisseling van contactgegevens in breakout rooms veel nuttige en proactieve interactie dus.
Tijdens deze conferentie, die onderdeel is van de Brightlands Chemistry of the Future Series, deelden (inter)nationale sprekers hun visie op en ervaring met alternatieve opties, naast elektrolyse, om duurzame waterstof te creëren. Tijdens het conferentieprogramma werden drie alternatieve opties om schone waterstof te maken besproken:
1) vergassing van biomassa naar waterstof en groene CO₂
2) vorming van acetyleen/etheen en waterstof uit aardgas met plasmatechnologie
3) splitsen van aardgas in pure koolstof en waterstof
Het complete programma omvatte live presentaties van onderzoekers, leidinggevenden en branchespecialisten van Brightsite, Sitech Services, TNO, Maastricht University, Monolith Materials, Graforce and Torrgas, evenals levendige discussies en interacties tussen de aanwezigen en sprekers tijdens de koffiepauzes.
Brightsite ‘s approach to the feedstock transition
In het eerste deel van de conferentie sprak Arnold Stokking over de grondstoffentransitie. Voor geïntegreerde chemiesites als Chemelot is de grondstoffentransitie naar CO₂-neutraal opereren het dominerende onderwerp met het oog op de energietransitie. Waterstof is op Chemelot vooral een grondstof. Brightsite biedt een open innovatieplatform voor een op feiten en wetenschap gebaseerd transitiepad.
Hydrogen variable cost analysis for multi-product processes
De conferentie werd afgesloten met een round-table discussion gemodereerd door Mark van Doorn van Brightlands Chemelot Campus.
Share this page