Terugblik jaarlijks evenement Groene Chemie, Nieuwe Economie 2022

Evenement

De belangrijkste conclusie: de overgang naar groene chemie moet versnellen

Als de extreme gasprijzen iets duidelijk maken, dan is het wel dat de Nederlandse chemische industrie sneller moet gaan vergroenen. Als er niet snel meer subsidies en financiering komen, als wet- en regelgeving niet wordt aangepast en als bedrijven, overheden en andere partijen in de hele keten niet beter gaan samenwerken, komt de groene chemische industrie in Nederland er niet. Dat was de conclusie van het jaarlijkse evenement van het platform Groene Chemie Nieuwe Economie (GCNE) in Woerden.

Arnond Stokking, Managing Director Brightsite & Voorzitter Groene Chemie, Nieuwe Economie

“We moeten haast maken met verduurzaming, want de urgentie is hoog”

Tijdens het jaarlijkse evenement op 11 oktober gingen 150 deelnemers met elkaar in discussie over het verduurzamen van de maakchemie. Een middag vol gastsprekers, inspirerende pitches en break-out sessies vol interactie.

Het platform Groene Chemie, Nieuwe Economie wil de duurzame transitie in de maakchemie versnellen. Een groene chemie, waarin innovatieve technologieën en businessmodellen met game changers de kans krijgen om een nieuwe economie op basis van niet-fossiele grondstoffen te realiseren.

Het platform GCNE wil de duurzame transitie versnellen door alle benodigde partijen bij elkaar te brengen om tot oplossingen te komen. Van ministeries, provincies, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en financiers tot de chemische bedrijven en startups, kenniscentra als Brightsite en TNO en de brancheverenigingen. “We moeten de keten laten werken. We proberen als GCNE alle lijntjes te verbinden”, zegt voorzitter Arnold Stokking.

Impressie event