Kim Ragaert treedt toe tot FSE als nieuwe voorzitter van Circular Plastics

Persbericht
Newsflash van onze partner Maastricht University:

Sinds 20 september 2021 is professor Kim Ragaert toegetreden tot de Faculty of Science and Engineering van Maastricht University. Als nieuwe voorzitter van Circular Plastics, zal zij zich toeleggen op mechanische recycling van kunststoffen.

Met een achtergrond in werktuigbouwkunde en materiaalkunde heeft Kim veel liefde voor structuur-eigenschap-verwerkende relaties in polymeren en productontwerp met kunststoffen. Omdat ze wil bijdragen aan een duurzame rol voor kunststoffen in onze wereld, past ze al deze kennis toe om dit vaak controversiële materiaal echt circulair te maken.

Voordat ze bij de Universiteit Maastricht kwam, was Kim universitair hoofddocent aan de Universiteit Gent in duurzaam gebruik en recycling van polymeren. Daar bouwde ze een internationaal gerenommeerde onderzoeksgroep op en coördineerde ze projecten zoals C-PlaNeT, en spoorde ze ons aan om over de hele kenniswaardeketen samen te werken aan de complexe uitdaging van de duurzaamheid van plastics. In 2020 kreeg ze de prestigieuze titel European Plastics Recycling Ambassador.

Kim kijkt er erg naar uit om samen te werken met studenten, collega-wetenschappers en bedrijven op Chemelot.

Wil je haar alvast een beetje leren kennen? Bekijk haar TEDx talk: Plastics Rehab hieronder, of lees haar meest recente publicatie over het concept van Quality in Plastics Recycling.

Samenwerking Brightsite

Binnen Brightsite’s programmalijn ‘Onderwijs en menselijk kapitaal’ ontwikkelt Maastricht University nieuwe onderwijsprogramma’s rondom ‘circular engineering’ en ‘sustainable manufacturing’. De bachelor Circular Engineering is de eerste die van start is gegaan. Brightsite en UM hopen met deze en toekomstige opleidingen talent voor de regio te behouden en (internationaal) talent van buiten aan te trekken.

Faculty of Science and Engineering

De Faculty of Science and Engineering (FSE) van Maastricht University bestaat uit verscheidene vooruitstrevende onderwijs- en onderzoeksdepartementen. Studenten en wetenschappers dragen bij aan onderwijsprogramma’s op bachelor-, master- en PhD-niveau en nemen deel aan innovatief onderzoek op het gebied van béta-wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Leestip: